Efterspørgsel på elbiler på abonnement fortsætter på trods af coronakrisen

Dato:  15/5-2020

 

Mens bilsalget i Danmark er faldet under coronakrisen, så fortsætter elbiler på abonnement med at hitte. Det fortæller abonnementstjenesten Dribe, som forudser, at efterspørgslen vil stige yderligere i løbet af året.

Coronakrisen har for en stund neddroslet fabrikkernes produktion og reduceret salget af nye biler markant. Men elbiler er fortsat i høj kurs – især dem på abonnement. Det viser en ny opgørelse fra abonnementstjenesten Dribe, der som de første i Danmark i sommeren 2019 introducerede elbiler på abonnement som et alternativ til køb og leasing.

Dribe oplyser, at den store interesse for at abonnere på en elbil, der var før coronakrisen, ikke er aftaget. Derfor går der fortsat kun mellem en og tre dage, fra én af Dribes populære BMW i3-elbiler bliver tilgængelige, til den er booket af et andet medlem.

“Det er rigtig positivt, at der fortsat er så stor interesse for at få elbil på en fleksibel måde. Det er ingen hemmelighed, at nedlukningen under coronakrisen har bremset bilsalget, og man kunne derfor frygte, at det også ville bremse folks lyst til at vælge en grønnere bil. Det har vi ikke oplevet, og det tegner godt for fremtiden,” siger Jesper Kjærsgaard-Nielsen, adm. direktør i Dribe.

Forventer stigende efterspørgsel senere i 2020

Elbil på abonnement var allerede før coronakrisen meget populært – faktisk så meget, at Dribe har haft svært ved at følge med efterspørgslen i årets første måneder.

“Vi har set, at rigtig mange forbrugere gerne vil køre grønt, men at de også har været tilbageholdende med at investere i en elbil. Det skyldes ikke mindst bekymringen om, hvorvidt en elbil passer til deres behov, og om bilen kan køre langt nok per opladning. Den barriere er der ikke med et abonnement, fordi brugerne kan skifte, hvis deres behov ændrer sig, eller hvis de ombestemmer sig,” forklarer Jesper Kjærsgaard-Nielsen.

Tal fra De Danske Bilimportører viser en stigning på hele 72 pct. i antallet af indregistrerede elbiler i årets fire første måneder sammenlignet med samme periode sidste år.

Derfor forudser Dribe, at efterspørgslen på elbiler på abonnement vil stige yderligere – også selvom coronakrisen trækker ud:

“Selvom forventningerne for hele markedet har fået et dyk grundet corona, så taler rigtig mange ting fortsat for, at det vil blive endnu mere attraktivt at køre elbil i 2020. Det skyldes ikke mindst fradraget på 40.000 kr. ved at vælge el- eller hybridbil som firmabil samt at afgiftsstigningen på elbiler fra 20 til 40 pct. er blevet udskudt til 2021,” siger Jesper Kjærsgaard-Nielsen fra Dribe.

Han fortæller også, at Dribe lige nu arbejder hårdt på at få flere elbiler i Garagen – især nogle af de nye modeller, der er store forventninger til:

“Der er stor international konkurrence landene imellem om at få fingre i de nye elbiler, og der kommer rigtige mange nye modeller på markedet fra de forskellige bilmærker. Vi har bl.a. høje forventninger til Volkswagens nyeste elbilserie, ID, hvor ID.3 lander senere på året i Danmark. Vi glæder os til at kunne tilbyde vores medlemmer et større udbud af elbiler i Garagen. Efterspørgslen er der,” forklarer Jesper Kjærsgaard-Nielsen.

Dribe-medlemmer abonnerer på deres bil i stedet for at købe eller lease den. Medlemmer kan skifte til en anden model, hvis deres behov ændrer sig. Dermed kan de fx vælge en elbil i en periode og en benzinbil i en anden. Det er også nemt at skifte en elbil til en nyere model med bedre rækkevidde, efterhånden som der kommer nye modeller på markedet.

 

Om Dribe

Dribe er udviklet af Semler og er en ny og fleksibel måde at have bil på. Her abonnerer du på din bil i stedet for at eje eller lease den, og al administration foregår via Dribe-appen. Et medlemskab koster 499 kr. for 30 dage. Derudover betaler du en fast pris for den bil, du vælger, som afhænger af bilmærke og -model. Som Dribe-medlem har du altid har adgang til de nyeste biler, og der kommer hele tiden nye til. Du optjener også loyalitetspoint, som bl.a. kan bruges til betaling af ekstra køretøjer til særlige lejligheder. Og når du har optjent nok point, opnår du flere forskellige fordele som nedsat selvrisiko, gratis levering og bilvask.

 

For yderligere information, kontakt:

Jesper Kjærsgaard-Nielsen
CEO
Mobil: +45 20 75 38 01
E-mail: jkn@dribe.dk