Her de bedste bilmærker til leasing i 2021.

Hvis du er på udkig efter den bedste leasingbil, bør du i virkeligheden begynde med at finde ud af, hvilke behov bilen skal opfylde.

Når du vælger privatleasing, er dine valgmuligheder nemlig begrænset til de bilmærker og modeller, leasingselskaberne tilbyder. Det står i modsætning til, når du køber en bil, hvor du i princippet har frit valg inden for dit økonomiske råderum.

Derfor er der også en tendens til, at folk, som leaser, bekymrer sig mindre om, hvilket bilmærke de kan få. Det fortæller Mikkel Nielsen, som er Technical Specialist hos Dribe.

»For en god portion af de danske privatleasere betyder mærket ikke så meget. For dem handler det mere om at få mobilitetsbehovet dækket til en passende pris,« siger han.

Historisk set har bilmodeller med et højt udstyrsniveau til prisen haft stor succes på det danske leasingmarked.

»Biler som Nissan Qashqai og Renault Kadjar, som egentlig er den samme bil, har haft stor succes herhjemme, netop fordi man får meget for pengene,« fortæller Mikkel Nielsen.

Også Renault Captur passer ind i kategorien for meget udstyr til små penge.

Men man skal huske, at behov ikke altid kun handler om, hvad man rent praktisk har behov for. Behov er også lyststyret. For hos en anden stor gruppe af privatleasingtagere betyder mærket og biltypen omvendt en hel del:

»Man kommer ikke uden om BMW 3-serien som et high-end brand med gode priser. For mig er en personlig favorit Volkswagen, fordi du her får high end og meget udstyr med for pengene. Samtidigt er der altså mange, der drømmer om en rød Alfa Romeo Guilia – og for dem er privatleasing virkelig praktisk, fordi de undgår at hænge på restværdien,« fortæller Jesper Scott Nielsen.

Den bedste bil til leasing.

Selvom valget af leasingbil altså primært handler om dine behov, kan det også være en hjælp at se på, hvilke biler, der får gode anmeldelser. Det skader jo ikke at køre i en bil, eksperterne har rost.

Hvert år kårer FDM årets bedste biler, og selvom det ikke er specifikt til leasing, er det måske værd at tage med, hvis man kan lease en “vinderbil”.

Derfor præsenterer vi her top 7 listen over årets biler i Danmark i 2022:

 1. Hyundai ioniq 5

Den nye elbil fra Hyundai er virkelig en lækker sild! Det første gang fabrikken har produceret en bil, der fra starten kun skal være en elbil. Der er tre udstyrsniveauer, Essentielt, Advanced og Ultimate. Derudover er Ioniq 5 udstyret med den særlige 800 – volts ladeteknologi, som gør lynladning en del hurtigere. Den kan på 30 minutter springe op fra 0 – 02 procent, hvilket betyder at man på en halv time vil få tilført 79kWh. Dette modsvarer til et godt 300 kilometers kørsel med 110 km/t.

 1. Polestar 2

Et nyt bilmærke på vej til Danmark, som læner sig op ad Volvo. Polestar 2 er en ret hidsig elbil. Den har en kraftig introduktionsudgave med firehjulstræk, 408 hk og et batteri, der giver en teoretisk rækkevide på 470 km. Derudover er bilen proppet med udstyr.

 1. Kia EV6

Denne bil har et vildt og moderne design. Derudover opleves den til at være en veldisciplineret elbil uden store overraskelser. Bilens ladetid giver mange konkurrenter baghjul.

 1. Audi Q4 E – Tron

Q4 er passeret på samme batteripakke, elmotorer og platform som søstermodellerne Skoda Enyag og VW ID. 4. Styretøjet er godt på vægt over to tons. Trods dette føles den faktisk ret sportslig. Derudover får du en del udstyr med, når du vælger Audi Q4. Samlet set er Q4 e – tron en vellykket pakke. Bilen fremstår som den mest helstøbt af de tre søstermodeller, og kan man leve uden frunk, er den også en af de bedste elbiler på markedet p.t.

 1. Peaugeot 308

Den nye Peugeot 308 har op i hele to plugin – hybrid versioner og senere som en egentlig elbil. De to udgaver er både benzin og elmotor. De kommer med henholdsvis 180 forhjulstræk. Derudover er køreindtrykket overordnetligt positivt.

 1. Mercedes – Benz C – klasse

Denne nye C – klasse må uden tvivl betegnes som kongen af firmabilsegmentet. Også selvom der findes mange gode konkurrenter, der hele tiden vil lege med i toppen. Den er velsmurt og køreglad kilometersluger. C – klassen er et godt eksempel til at vise, at dieselbiler stadig kan være sjove, komfortable og rene at køre i.

 1. Tesla Model Y

Tesla Model Y er smart, praktisk og hurtig SUV. Bilen har mange gode løsninger. Føles som en moderne elbil. Køreoplevelsen er til den positive side, og Model Y virker først og fremmest utrolig letkørt. Den accelererer smidigt, og dens bremser er lette at dosere. Model Y vist, at den hører blandt bedste, og samtidig måtte sande, at den ikke længere er suveræn.

Derfor præsenterer vi her top 7 på listen over årets biler i Danmark i 2021:

 1. Volkswagen ID.3

Man kan ikke tale om biler i 2021 uden at nævne Volkswagen ID.3. ID.3’eren er Volkswagens første fra bundet byggede elbil. Den skaber fundamentet for et nyt designsprog hos Volkswagen, som vi allerede ser går igen i ID.4, og er spækket med tech og udstyr. ID3 har masser af plads og let i styringen med en glidende, men kraftig acceleration, som kun en elbil kan give dig. Rækkevidden er officielt opgjort til 415 km.

Du finder selvfølgelig VW ID.3 i Dribes Garage og du kan se meget mere om den her

 1. Seat Leon

SEATs sporty familiebil, Leon, ræser ind på en 2. plads på listen over årets bil 2021. Leon er bygget på samme fundament som VW Golf, men har på alle leder og kanter fået et facelift i designet både indeni og udenpå – en bil, der har fortjent en plads højt på listen, hvor du får en lang liste udstyr for pengene.

Du finder også SEAT Leon i Dribes Garage

 1. Toyota Yaris

Den nyeste generation af Toyota Yaris er den femte i rækken af Renaults kendte lille bil. Den nye Yaris har hybridmotor, hvilket får den op over 26 km/l og den kører fantastisk. Noget der er værd at fremhæve ved den nye Yaris er, at den trods dens størrelse, er en enormt sikker bil at køre femte generation af Renault Clio er på fjerdepladsen på denne liste. Den nye Clio bliver fremhævet for køreoplevelsen, den lave pris, udstyrs- og sikkerhedsniveauet samt interiørets design og kvalitet.

 1. Peugeot 2008

Peugeot 2008 er en fantastisk og familievenlig crossover. 2008’eren er rummelig, let at stige ind og ud af og imponerer med dens moderne tech. Selvom den på alle leder og kanter er en stor bil, kører den stadig ganske lydløst og svævende på vejen selv i de højere hastigheder.

 1. BMW 4-serie

BMW’s coupé udgave af 4-serien giver dig et øjeblikket indtryk af, at intet er overladt til tilfældighederne. Du ser de mange lækre detaljer, så snart du sætter dig ind i bilen, mens du mærker den høje samlekvalitet og det lækre materialevalg i kabinen. Selvom 4-serien er fuldblods forbrændingsmotor, er der noget hybrid over designsproget, der taler lidt en blanding af business og sport – og resultatet er fantastisk!

 1. Honda-e

Honda-e er Hondas allerførste elbil, og resultatet er over al forventning. Dens rækkevidde er en smule begrænset, men hver en kilometer er en særlig oplevelse. Designet, som er inspireret af den klassiske Honda Civic fra 70’erne, er den ikke til at stå for. Og hvis det ikke var nok i sig selv, så er den mere end nogen anden spækket med tech fra tog til tå, som blandt andet byder på kamera og display i stedet for sidespejle, som du vænner dig så hurtigt til, at du med det samme foretrækker den løsning frem for traditionelle sidespejle. Selvom det er en lillebil, kører den helt smooth i højere hastigheder og er imponerende lydtæt i kabinen. En bil, du ikke må gå glip af!

 1. Renault Captur

Den nye Renault Captur har fået mere plads, både for passagererne og i bagagerummet, og giver dig en mere luksuriøs feeling end dens forgænger. Den kan fås med eljustering af sæderne og lædersæder, hvis det er det, du foretrækker. Interiøret bærer præg af bedre samlekvalitet og flere lækre detaljer. Skærmen og infotainmentsystemet, som er det samme som fås i Zoe, fungerer rigtig godt med alle menuer, der er lette at tilgå.

Hvad afgør, hvilke biler der bliver udbudt til leasing?

Som du kan se, er der mange bilmærker, som selv tilbyder privatleasing, og netop det tætte samarbejde mellem bilmærket, eller importøren, og en finansieringspartner er centralt for leasingbranchen.

Ved at købe mange biler hos den samme producent sikrer leasingselskabet nemlig en lav enkeltpris.

»På den måde sikrer leasingselskabet, at de kan sælge bilen til en fornuftig pris, efter leasingperioden slutter,« forklarer Mikkel Nielsen.

Det er altså i høj grad samarbejdet med bestemte bilmærker, der afgør, hvilke biler der tilbydes til leasing. Derfor får du en hurtig gennemgang af strukturen i disse samarbejder, og hvad det betyder for dig.

Leasing hos bilmærket

»De fleste bilmærker har egne finansieringsselskaber i ryggen, og det betyder, du typisk kan lease direkte gennem importøren og gå helt uden om en forhandler,« siger Mikkel Nielsen.

Det begrænser udvalget af biler til det pågældende bilmærkes egne modeller, men hvis du alligevel går efter et bestemt bilmærke, er der ikke mange klik fra tanke til handling.

Leasing gennem finansieringsselskab

En anden model tager udgangspunkt i et finansieringsselskab, der samarbejder med udvalgte bilmærker om privatleasing, som det er tilfældet med eksempelvis Nordania.

Det åbner for at kunne vælge mellem lidt flere bilmærker samme sted, og det gør det lidt nemmere at sammenligne biler og priser. Men udvalget er stadig begrænset til nogle få mærker.

Leasing via selvstændigt leasingbrand

Endelig er der den mulighed, at et selvstændigt leasingselskab etablerer et samarbejde med nogle importører og et finansieringsselskab, som det er tilfældet med PerB Cars, GoMore og Privatleasing.dk.

Nogle selskaber udnytter denne struktur til at specialisere sig inden for en bestemt del af markedet, mens andre, for eksempel Privatleasing.dk, udnytter det til at tilbyde et bredere udvalg af bilmærker.

Ulempen er, at det kan være svært at gennemskue, hvem du reelt leaser hos. Hvis der opstår problemer med din leasede bil, eller du blot har spørgsmål, kan det til tider være svært at finde ud af, hvem der er din kontaktperson.

Fleksibilitet vejer tungere end mærket

Hvor bilmærker før i tiden kunne være forbundet med prestige (og til dels stadig er det), er det i dag vigtigere for kunden at have en bil, der lever op til nøjagtig de behov, personen måtte have.

Komfort og fleksibilitet er nøgleordene for den moderne bilist. Et bilabonnement som Dribe kan levere begge dele.

Hos Dribe er der et generelt højt udstyrsniveau, og det er én af grundene til, at kunderne vælger denne løsning. Dribe tilbyder også en høj grad af fleksibilitet, der gør, at du kan skifte bil langt oftere.

Men når kunderne først har foden indenfor, er det imidlertid et andet parameter, de kigger på, når de vælger mellem de tilgængelige modeller hos Dribe.

»Det, der rykker mest i vores garage, er ikke mærket eller udstyrspakken, men rummeligheden. Vores kunder kan godt lide, at der er god plads inde i bilen,« forklarer Mikkel Nielsen.

Samtidig giver et medlemskab hos Dribe yderligere fleksibilitet ved at give adgang til specielle biler, så du for eksempel kan leje en varevogn, hvis du skal bruge ekstra meget plads, eller en sportsvogn til weekendturen med kæresten.

Hvilken bilstørrelse har du behov for?

Brug Car Size Guiden til at finde den rette størrelse bil. Og hvis du opdager at den ikke helt passer – så er det godt, du har bil på abonnement, så du bare kan vælge en anden bil fra måned til måned.

📏 Find din bilstørrelse her!

Udgivet i Leasing og Dribe

SE VORES LOKATIONER HE