Hvad er leasing?

Du har sikkert hørt om leasing, men hvad går det egentlig ud på, hvad er fordelene, og findes der andre løsninger, som passer bedre til din situation?

Hvis du har brug for en ny bil, men ikke nødvendigvis er tændt på idéen om at binde en masse penge i en bil, som alligevel mister værdi hurtigere, end den kan køre, så er leasing måske noget for dig.

Når du leaser en bil, er det nemlig ikke dig, men et finansieringsselskab, der køber bilen. Det, du betaler, sikrer dig brugsretten til bilen i en periode, men det er finansieringsselskabet, der ejer bilen.

Det fortæller Jesper Scott Nielsen, der er Product Specialist hos Dribe.

»Finansieringsselskabet ejer bilen, men du har fuld brugsret over bilen og kan bruge den stort set, som du vil,« siger han.

De undtagelser, der er, handler primært om, hvor langt du må køre i bilen, og at du ikke må foretage ændringer på bilen. Den skal trods alt afleveres tilbage og sælges videre på et tidspunkt.

»Det betyder, at du for eksempel ikke må ryge i bilen, og du må heller ikke foretage strukturelle ændringer på bilen, som at smide et anhængertræk på, men fra dag til dag er det som at have din egen bil,« fortæller Jesper Scott Nielsen.

Derudover kan du heller ikke omregistrere eller sælge bilen. Det er trods alt ikke dig, der ejer den.

Er det dyrt at aflevere bilen tilbage?

Én af de største bekymringer, folk har, inden de leaser en bil, er, hvad der sker, når de afleverer bilen tilbage. Med leasing kører du typisk i bilen i tre år, og mange frygter en stor efterregning for slitage af bilen, og at hvert eneste lille tegn på brug af bilen regnes med.

Det er dog ikke tilfældet, og det skyldes i høj grad den måde, bilen vurderes på. Det fortæller Jesper Scott Nielsen fra Dribe.

»Typisk er det en uvildig partner, der vurderer bilen ved aflevering, og det betyder, at hverken dine eller finansieringsselskabets interesser påvirker vurderingen,« siger han.

Hvis du har vasket og støvsuget bilen, og der i øvrigt ikke er buler eller skader på bilen ved aflevering, kommer der som udgangspunkt heller ikke en efterregning.

»Men præcis hvor grænsen går mellem almindelig slitage og noget, der giver en efterregning, kommer også an på din aftale, så sæt dig godt ind i den, før du skriver under,« lyder det fra Jesper Scott Nielsen.

Dribe: Et alternativ til leasing

Det er almindeligt kendt, at du kan vælge at købe eller lease din nye bil, men faktisk findes der en tredje mulighed. Du kan nemlig også få en ny bil på et abonnement, eksempelvis hos Dribe.

Med et bilabonnement ejer du heller ikke bilen, men du får fuld råderet over bilen, ligesom du får mange af de andre fordele, som du kender fra leasing. Og så er du kun bundet i én måned ad gangen.

»Et Dribe-abonnement er lidt som med udlejning, for du kommer ikke med på registreringsattesten, som du gør, når du leaser eller køber,« fortæller Jesper Scott Nielsen.

Dribe leaser en bil af et finansieringsselskab for at stille den til rådighed for dig på abonnement. Det giver en række fordele, som du ikke finder i den typiske leasingaftale. Blandt andet:

  1. Max fleksibilitet. Du kan skifte bil hver måned, og du har adgang til både større, mindre, hurtige og praktiske biler, når du har behov for det. På den måde kan du køre mere miljøvenligt og få mere bil for pengene.
  2. Alle de typiske udgifter forbundet med at have bil er samlet i ydelsen til Dribe.
  3. Biler på et højt udstyrs-niveau. Bilerne er sjældent ældre end 12 måneder.

Hvilken bilstørrelse har du behov for?

Brug Car Size Guiden til at finde den rette størrelse bil. Og hvis du opdager at den ikke helt passer – så er det godt, du har bil på abonnement, så du bare kan vælge en anden bil fra måned til måned.

📏 Find din bilstørrelse her!

Udgivet i Leasing og Dribe

SE VORES LOKATIONER HE