1
Waste of TIME
Time is a limited resource, they say. Maybe that’s why it feels like such a waste to spend it on a car. Maintaining, buying, selling, worrying.
Our suggestion? Don’t own a car, own your time instead.
2
Waste of MONEY
Buying a car can be one of the worst investments ever (not counting the home gym sitting idly in the basement). There’s the immediate value loss. There’s the maintenance, unforeseen repairs, tire changes and insurance.
But there’s also the tendency to buy a bigger car than needed day-to-day, just for the sake of one and a half skiing trip a year. And there are all the days it just sits there, unused. Silently by the curb. Eating away at your savings. Where does it end? Maybe with a fully flexible car subscription.
3
Waste of planet
There’s a tendency to buy larger cars. Because we need that speed, comfort and 600 liters of trunk space. Still most of us drive all alone in the company of our laptop.
But we need the space for those one and a half skiing trips a year. Why not choose smaller – and then scale up when actually needed? That’s one of the benefits from not owning your car.

DET KAN VÆRE SVÆRT AT SIGE NEJ TAK

–  altså, for altid. Aldrig bøf, aldrig bil, aldrig udlandsferie, aldrig mere. Bare et stort, rungende og stedsegrønt nej.

Hos :Dribe har vi en enorm respekt for dem, der lykkes med dette viljestærke fravalg, men må også sande, at de fleste af os nok søger et mere hverdags-venligt kompromis. 

Netop her passer :Dribe ind i den grønne agenda. I den håbefulde, men realistiske idealisme. For selvom man ikke vil gå helt og holdent over til elbil, kan man hos :Dribe tage nogle vigtige skridt på vejen.

Vi tror ganske enkelt på, at flere tager springet til el, når bare de har muligheden for at springe tilbage igen.

Og vi tror på, at man er mere tilbøjelig til at vælge en mindre bil til hverdagsbrug, så længe man kan vælge en SUV til ferien. På samme måde tror vi, at det er svært, nærmest umuligt, at smide bilentusiasters kærlighed til de firhjulede på porten for tid og evighed. Måske det er mere realistisk at lade dem abonnere på én bil i et par måneder ad gangen og derved dele én bil mellem flere førere.

I essensen handler vores mantra “kill car waste” om netop det: At vælge mindre når man ikke skal bruge større og at deles om bilen fremfor bare at parkere den.

KILL CAR WASTE

Vores nyeste modeller
Med innovation følger også mindre udledning, så de nyeste biler udleder mindre CO2 end ældre biler. I EU havde nye biler i 2019 en gennemsnitlig udledning på 122,3 g/km. Ti år tidligere var den 145,7 g/km.
Det kan du læse mere om her.
Og med løbende udskiftning af hele flåden hver 6. til 12. måned kører :Dribers altid i det nyeste bilproducenterne kan tilbyde.
Et langt liv
Når vi udskifter bilerne i flåden ryger de videre i teksten og fortsætter med at gøre livet lettere for bilister, lige indtil den ikke går længere på literen og lader pladsen for en nyere bil.
I EU genanvendes og genbruges mellem 87 og 95 procent af materialerne i forbindelse med skrotning af biler. Det kan du læse mere om her, hvis du har lyst.
Kan du spare CO2 du med :Dribe?
Det bliver lidt firkantet at svare på, da det jo afhænger hvilke biler, du kører i. Men med :Dribe har du mulighed for at vælge en mindre bil i hverdagen og skifte til en større i de perioder, hvor der reelt er behov for det. Modsat når du køber eller leaser, hvor du er bundet til den samme bil i en længere periode. Derfor har vi regnet på en reel case, hvor vi sammenligner :Dribe med privatleasing og køb af bil.
Her får du de runde tal: Med :Dribe sparer du 175 kg CO2 om året sammenlignet med en 3 år gammel bil. Og 25 kg årligt sammenlignet med en ny leaset bil. Se hvordan regnestykket er sat op nederst på siden.

Fra 1. oktober 2021 vil vi desuden sende dig en løbende opgørelse over den CO2, du udleder på baggrund af din kørsel. Så har du i hvert fald selv mulighed for at få syn for sagen.

What’s up with car waste?

When we buy, but don’t use.
When we buy ‘big’, but need ‘small’.
When we buy, but don’t share.
When we become a slave of yesterday’s decisions, because we can’t afford to keep up with innovation.

GRØNNERE OG MERE TILGÆNGELIG

Facit må altså være, at :Dribe ikke er 100% grønt. Men vi kan helt sikkert være et grønnere (og mere tilgængeligt) alternativ til den traditionelle måde at have bil på. Og hvis man endelig skal forpligte sig til noget, foreslår vi at vælge planeten frem for bilen til hver en tid.

Har du yderligere spørgsmål eller tanker om biler, :Dribe, og det grønne gearskifte er du meget velkommen til kontakte os på info@dribe.dk eller 70 23 74 23.

:Dribe er en del af Semler Gruppen A/S og deler gruppens erklærede mål om, at mindst 35% af alle biler, som Semler Gruppen importerer og sælger, skal være nul-emissions-biler i 2025.

Kilder og beregninger

CO2-besparelsen er beregnet på baggrund af tre scenarier, der opfylder samme bilbehov:

  1. :Dribe: VW Polo i 9 måneder, og Skoda Superb i 3 måneder hen over sommeren.
  2. Privatleasing: Skoda Octavia Combi i 12 måneder.
  3. Købt: 3 år gammel Nissan Qashqai i 12 måneder.

Baseret på 1500 km om måneden ganget ud med bilerne oplyste co2-udledning i g/km. Se regnestykket sat op visuelt her eller kontakt os for den faktiske beregner med alle værdierne.

#KILLCARWASTE