Lokal handelsvirksomhed skifter firmabil hvert år

Dato:  24/4-2020

 

Med en ny, fleksibel firmabilsordning fra kan den nordsjællandske handelsvirksomhed Brogaarden nu skifte firmabiler én gang om året. Takket være den korte bindingsperiode undgår virksomheden at brænde inde med en firmabil, hvis en medarbejder skifter job. Samtidig forekommer den økonomiske usikkerhed på beskatningsgrundlaget, der er forårsaget af en ny lovændring, kun for brugeren i 8 måneder med løsningen fra Dribe.

Ligesom tusindvis af andre danske virksomheder tilbyder handelsvirksomheden Brogaarden firmabil til nogle af sine medarbejdere.

Men som for mange andre virksomheder er det også en udfordring for Brogaarden, at bindingsperioden på leasede firmabiler normalt er på 36 eller 48 måneder. Det betyder, at virksomheden risikerer at hænge på firmabilen i flere år, hvis en medarbejder skifter job i den periode. Samtidig gør de lange bindingsperioder det enten meget dyrt eller umuligt for medarbejderne at skifte til en anden firmabil, hvis deres behov ændrer sig, og de fx får brug for mere plads eller en anden model.

Da Brogaarden, der sælger dyrefoder til virksomheder og private både online og via tre detailbutikker i Hørsholm, Gentofte og Lynge, skulle udskifte tre af sine gamle firmabiler, kiggede virksomheden sig derfor om efter en mere fleksibel løsning.

“En af vores tidligere firmabiler skulle leveres tilbage til leasingselskabet efter fire års kørsel, men den nye bil blev forsinket så meget, at vi var nødt til at finde en erstatning. Samtidig blev vi opmærksomme på, at fire år er meget lang tid i en moderne virksomhed med skiftende behov og forventet vækst,” siger Rolf Momberg, salgs- og marketingdirektør og medejer i Brogaarden.

Skiftede til udbyder med kort bindingsperiode

Efter lidt research valgte virksomheden at udskifte sine tre leasede firmabiler med tilsvarende biler via en ny firmabilsordning fra.

Ordningen hedder Dribe at Work og har en bindingsperiode på blot ni måneder. Ud over den mindre risiko har Brogaarden også en række andre fordele. Medarbejderne kan nemlig hurtigere udskifte bilen, hvis deres arbejdsopgaver ændrer sig, ligesom de kan se frem til at få ny bil én gang om året.

Ifølge medejer Rolf Momberg forbedrer det virksomhedens likviditet markant, at man nu ikke længere er bundet af bilen i fire år. I modsætning til ved en normal leasingkontrakt undgår man nemlig at brænde inde med en firmabil i årevis, hvis en medarbejder skifter job.

“Det kan mærkes på bundlinjen og øger samtidig vores konkurrenceevne, at vi undgår de lange kontrakter og at skulle betale for biler, som ikke bliver brugt. I stedet kan vi sætte turbo på og investere i de aktiver, der skaber vækst og værdi. Det gør en kæmpe forskel for os, at vi kan tilpasse os efter behovet. Det kunne vi ikke før,” siger han.

 

Minimerer stor usikkerhed for brugeren efter ny lovændring

I fremtiden vil der være endnu flere fordele ved at skifte firmabiler ofte, da et nyt lovforslag netop er blevet vedtaget. Fremover skal beskatningsgrundlaget på firmabiler leveret efter 1. februar 2020 nemlig genberegnes fire måneder inde i leasingaftalen, og det vil med stor sandsynlighed medføre, at omkostningerne for brugeren stiger.

Men da Dribe at Works firmabiler er fabriksnye og højest kører 12 måneder ad gangen, giver det føreren den fordel, at den økonomiske usikkerhed på beskatningsgrundlaget maksimalt forekommer i 8 måneder. Til sammenligning vil den økonomiske risiko på en traditionel leasingaftale på 36 måneder være ca. 32 måneder.

Forbedrer sikkerhed og miljø

Dribe at Work henvender sig især til mindre og mellemstore virksomheder, som ønsker et mere fleksibelt alternativ til de øvrige firmabilsordninger på markedet. Virksomhederne får også en langt mere sikker og miljørigtig bilflåde, fordi bilerne er fabriksnye og skiftes oftere – og netop det er afgørende for Brogaarden:

“Vi glæder os over løbende at kunne udskifte vores firmabiler, så de hele tiden matcher vores behov og grønne profil. På sigt bliver det også interessant at se på muligheden for at skifte til firma-elbiler, når teknologien er moden til det, og når ladenetværket er lidt større,” slutter Rolf Momberg fra Brogaarden.

Dribe, der er udviklet af Semler, har siden februar 2018 tilbudt private forbrugere bil på abonnement med mulighed for at skifte til en anden model, hvis brugerens behov ændrer sig. Dribe har ca. 4.000 private og erhvervskunder.

 

Fakta: Sådan fungerer Dribe at Work

  • Dribe at Work er en ny, fleksibel firmabilsordning, som giver virksomheder og deres medarbejdere adgang til de nyeste bilmodeller fra bl.a. Audi, Skoda, SEAT og Volkswagen.
  • Virksomheden definerer selv, hvilke biler der skal være i netop deres digitale garage, og hvilke medarbejdere der har adgang til hvilke prisniveauer og bilmodeller.
  • Medarbejderen klarer selv resten via Dribe at Work appen. Det er også i appen, at medarbejderne booker den ønskede bil og ordner det praktiske, når biler skal hentes og afleveres.

Læs mere på dribeatwork.dk

 

For yderligere information, kontakt:

Jesper Kjærsgaard-Nielsen
CEO
Mobil: +45 20 75 38 01
E-mail: jkn@dribe.dk