Nu kan Aalborgensere få biler på abonnement

Danske :Dribe, der tilbyder bilabonnementer, åbner nu Danmarks første digitale garage i Aalborg. Fra denne uge bliver det muligt at udskifte den ældre bil, ejerafgiften og forsikringen til fordel for ét bilabonnement, hvor man løbende kan vælge mellem forskellige og helt nye biler. Det nye koncept er første skridt for den førende danske bilabonnementsservice til at vende hele markedet for biler på hovedet; hvorfor skal vi eje vores biler, spørger direktør Jesper Kjærsgaard-Nielsen.

Søndag den 29. august er første dag, hvor du selv kan bestille og hente en ny bil i den digitale garage hos :Dribe, der åbner dørene på Ny Kærvej 47 ved Volkswagen Aalborg. Grundtanken er, at man i stedet for at købe en bil, har adgang til en flåde af biler via et bilabonnement, der samtidig indeholder udgifter til forsikring, vægtafgift og vinterdæk, og hvad der ellers måtte følge med at have en bil.

Døgnåben 

Med en app bestilles bilen og afhentes derefter i den digitale garage døgnet rundt. Føreren lukker selv bilen op med sin app. Og afleverer den selv igen med sin app.
Om åbningen af den digitale garage i Aalborg, siger direktør for :Dribe, Jesper Kjærsgaard-Nielsen:

”Åbningen i Aalborg markerer en ny måde at have bil på og jeg håber, at der bliver taget godt imod vores bilabonnement, fordi :Dribe er sat i verden for at udfordre bilbranchen og vende hele tankegangen om biler på hovedet. Præcis som vi i 80’erne og 90’erne heller ikke kunne forestille os, hvordan man kunne afspille musik uden en CD-afspiller eller se en film uden en DVD, kan det være svært at forestille sig, at man ikke ejer sin egen bil om få år. Men jeg er overbevist om, at det er fremtiden.”

”Vi har valgt at skrue helt op for fleksibiliteten ved at gøre :Dribe digital, så :Driberne selv kan bestemme, hvornår bilen skal hentes. Det åbenlyse spørgsmål er om, det er besværligt og til det er svaret, at det første gang tager 45 klik fra start til slut, hvor 31 klik er oprettelse af din profil første gang. På 13 klik har du en ny bil derfra. Fleksibilitet er også at kunne vælge den bil, du har brug for. Har du og familien på fem brug for meget plads, så vælger du en Skoda Kodiaq i :Dribe app’en. Finder du ud af, at I oftest kun har brug for en VW Polo, så bytter du den bare ud eller hvis I skal flytte noget, så henter du jo bare en transporter hos os. ”

Bilkøb for svimlende summer

Alene i 2020 brugte danske familier 24,2 milliarder kr. på nye biler. Det viser tal fra Danmarks Statistik og det svarer til fem gange det kommende supersygehus i Gistrup. Samtidig viser analysen, at bilkøb i Aalborg lægger en anelse højere end gennemsnittet for Danmark mellem 260.000 og 274.999 kr.

Det peger på en anden tendens nemlig, at vi danskere generelt køber større og større biler, samt at antallet af familier, der har flere biler, er samtidig er stigende – også her ligger Aalborg i top ifølge Danmarks Statistik.

”Den første reaktion, jeg får, er ofte, at det lyder dyrere end at eje en bil, men når jeg nysgerrigt spørger tilbage, hvad de samlede omkostninger er på deres nuværende bil, er det de færreste, der ved det. Ser man på totalomkostningerne ved at eje en bil, så vil langt de fleste danskere blive ret overraskede over, hvor mange penge, de har brugt på at eje et køretøj og at :Dribe pludselig ser meget prisvenligt ud – og så har vi slet ikke talt om fleksibiliteten i løbende at kunne vælge mellem en stor bil, når der er behov for det og en mindre, hvis vi primært taler korte ture og bykørsel. Allermest håber jeg, at folk selv regner på deres bil, og så er min ambition jo, at vi med :Dribe får inspireret og provokeret til, at folk ser på deres behov med nye øjne,” fortæller Jesper Kjærsgaard-Nielsen.

Yderligere information:

Jesper Kjærsgaard-Nielsen
Adm. direktør, :Dribe
Telefon: +45 2075 3801
E-mail: jeskj@dribe.dk


Data:

https://www.statistikbanken.dk/statbank5a/Graphics/mapanalyser.asp?maintable=BIL811&lang=0

https://www.dst.dk/da/Statistik/nyt/NytHtml?cid=29118

Udgivet i Nyheder

SE VORES LOKATIONER HE