Nyt bilabonnement vil gøre op med leasing og ejebiler

Dato:  19/3-2018

Nu lanceres abonnementstjenesten Dribe, der gør det muligt for forbrugerne at abonnere på bilen i stedet for at eje eller lease den. Med Dribes app kan medlemmer vælge blandt et stort udvalg af biler og desuden få adgang til specielle køretøjer til særlige lejligheder. Dribe er udviklet af Semlers danske innovationsafdeling.

Forestil dig at have en bil i hverdagen, som du kan køre i, så længe du vil, men også skifte, når dit behov ændrer sig. Forestil dig samtidig, at du kan supplere din hverdagsbil med en speciel bil, hvis du skal noget særligt én eller flere dage.

Det bliver nu muligt med tjenesten Dribe, hvor forbrugerne abonnerer på deres bil i stedet for at eje eller lease den. Dermed får danskerne en helt ny måde at have bil på, der gør op med lange bindingsperioder, værkstedsregninger og tanken om at eje sin bil.

”Det skal være slut med at være bundet til sin bil. Moderne forbrugere har brug for fleksibilitet og frihed, og deres kørselsbehov ændrer sig oftere end før. Derfor giver Dribe både adgang til et bredt udvalg af biler og frihed til at skifte, når dit behov ændrer sig, eller hvis du har brug for en speciel bil til særlige lejligheder,” siger Jesper Kjærsgaard-Nielsen, der er adm. direktør i Dribe.

 

Færre vil eje deres bil i fremtiden

Dribe er udviklet af Semlers danske innovationsafdeling, og som medlem får man adgang til et bredt udvalg af biler fra Volkswagen, Skoda, Audi, Seat, Porsche, Bentley, Lotus og Lamborghini. Abonnementet giver desuden adgang til et ekstra køretøj til særlige lejligheder – et såkaldt Special Ride – som kan lejes i en kortere periode. Det kan fx være en 7-personers bil til familieudflugten eller en cabriolet til når solen skinner.

Dribe følger dermed med den nye tendens, hvor færre og færre bilister ønsker at eje deres egen bil. En ny analyse fra konsulenthuset KPMG blandt 2.100 bilister fra hele verden viser, at hele 55 pct. af alle bilejere ville skaffe sig af med deres bil, hvis en deleordning eller tilsvarende service kan tilbyde samme transporttilgængelighed.

”Tidligere var det vigtigt for danskerne at have egen bil, men i fremtiden bliver det vigtigere at have adgang til netop den transport, der opfylder dit behov nu og her. Den bil, du har brug for i dag, er ikke nødvendigvis den, du har brug for om et halvt år – eller i næste weekend for den sags skyld. Den fleksibilitet tilbyder Dribe, og vi tror på, at vores løsning har et kæmpe potentiale,” siger Jesper Kjærgaard-Nielsen.

 

Alle biler samlet i én app

Dribe er bygget op om en app, hvorfra alt styres –fra at tilmelde sig og booke bil til at leje Special Rides og tilføje ekstra chauffører.

Medlemskabet koster 499 kr. for 30 dage. Hertil kommer en fast pris for den bil, du vælger. Den faste pris afhænger af bilmærke og model.

 

Fakta: Sådan fungerer Dribe

• Du opretter dig som medlem via Dribe-appen – og med straksgodkendelse tager det kun 5 min. Medlemskabet koster 499 kr. for 30 dage.
• I Dribes virtuelle Garage vælger du først din hverdagsbil – dit Everyday Ride. Du betaler en fast pris for denne bil, som afhænger af bilmærke og model. Den samlede pris svarer til leasing, og alt er inkluderet bortset fra brændstof.
• Du henter og afleverer din bil hos Dribe på Turbinevej 9 i Søborg.
• Du kan skifte til en anden bil, hvis dit behov ændrer sig. Du skal dog som minimum betale for bilen i 30 dage.
• Hvis du har behov for et særligt køretøj i en periode, kan du via Dribes app få adgang til et Special Ride – fx en 7-personers bil eller en cabriolet. Lejeprisen afhænger af køretøjet.
• Som medlem optjener du loyalitetspoint både på dit Everyday Ride og medlemskabet, som bl.a. kan bruges til betaling af Special Rides. Og når du har optjent nok point, opnår du flere forskellige fordele – fx nedsat selvrisiko, gratis levering og vask af bil.

 

Om Dribe

Dribe er udviklet af Semler Innovation og er en ny og fleksibel måde at have bil på. Her abonnerer du på din bil i stedet for at eje eller lease den. Al administration foregår via Dribe-appen, og prisen svarer til almindelig leasing. Et medlemskab koster 499 kr. for 30 dage, og derudover betaler du en fast pris for den bil, du vælger, som afhænger af bilmærke og model. Som Dribe-medlem har du altid adgang til de nyeste biler, og der kommer hele tiden nye til. Du optjener også loyalitetspoint, som bl.a. kan bruges til betaling af ekstra køretøjer til særlige lejligheder. Og når du har optjent nok point, opnår du flere forskellige fordele som nedsat selvrisiko, gratis levering og bilvask.

 

For yderligere information, kontakt:

Jesper Kjærsgaard-Nielsen
CEO
Mobil: +45 20 75 38 01
E-mail: jkn@dribe.dk