Fair wear & tear guide

Her får du et overblik over, hvilken forventning vi har til bilens stand, når du returnerer.

For at give dig det bedst mulige overblik har vi opdelt stand og skader på bilen i to kategorier: ’Acceptabelt’ og ’Ikke Acceptabelt’. Reparation af skader i kategorien ’Ikke Acceptabelt’ faktureres til dig som bruger, jf. den gældende selvrisiko eller prislisten.

Oversigten over de to kategorier kan du se herunder. Denne side er opdateret 28.07.2021

Eksteriør

AcceptabeltIkke Acceptabelt
Stenslag i lakken på op til 0,5 cm, hvis de kan fjernes med mekanisk polering. Stenslag i lakken, der er over 0,5cm i længden, eller hvis stenslaget er kombineret med en bule
Enkeltstående og overfladiske ridser på lak op til 2.5 cm. Undtaget ridser der er gået igennem lakken, der kan mærkes med en negl og/eller har en anden farve end lakeringen på bilen.
Buler op til 2 cm i diameter Undtaget buler med tilhørende lakskader og/eller ridser. Bulens form skal være blød og ikke spids eller v-formet i dybden. Undtaget er også buler med spids eller skarp kant på bulen omrids.
Skader på hjulfælg, hjulkrans og legering på op til 1 cm lang.Skader på hjulfælg, hjulkrans og legering, der er længere end 1 cm lang.
Skader på dæk. Skader på glas.**

* Der accepteres tre skader i kategorien ”Acceptabelt”/fair, wear and tear. Overstiger antallet af skader i fair, wear and tear tre, vil de billigste accepteres uden beregning, de øvrige faktureres jf. prisliste.

** Der er friskade på reparation af stenslag, medmindre ruden skal skiftes. Skal ruden skiftes er der 1.000 kr. i selvrisiko. Skaden skal udbedres, før bilen bliver returneret til Dribe eller vil du blive opkræves jf. prislisten. Reparatøren afgør ved syn af skaden hvorvidt ruden kan udbredres eller skal skiftes.

Interiør

Acceptabelt
Ikke acceptabelt
Betræk (både læder og stof), der er intakt. Betræk (både læder og stof), der ikke er intakt.
Indvendig beklædning og instrumentering, der er intakt. Indvendig beklædning og instrumentering, der ikke er intakt.

Andre dele af bilen

Acceptabelt
Ikke acceptabelt
Eksternt tilbehør/løst biludstyr (inkl. donkraft), der er intakt ved returnering.Eksternt tilbehør/biludstyr, der ikke er intakt ved tilbagelevering.
Korrekt påfyldt brændstof jf. bilens specifikationer. Forkert påfyldt brændstof jf. bilens specifikationer

Generel huskeliste

  • Alle skader skal anmeldes til Dribes forsikringsselskab
  • Alle skader skal udbedres før aflevering af køretøjet
  • Bilen skal leveres tilbage med alt, hvad du fik med, da du overtog den, herunder nummerpladerammer, ladekabel mm.
  • Bilen skal være rengjort indvendig samt udvendigt og have fuld tank ved returnering/Drop off

Hvad dækker min forsikring?

Din forsikring inkluderer kasko- og ansvarsforsikring, men du hæfter selv for skader op til selvrisikobeløbet. Selvrisikoen er dog begrænset til maksimalt 5.000 kr. pr. skade.

Find svar på flere spørgsmål i vores FAQ.